Persoonlijkheidsproblematiek
Wat is een persoonlijkheidsstoornis?
Een persoonlijkheidsstoornis is een psychische aandoening, waarbij iemand zich anders gedraagt dan de maatschappij verwacht. Dit gedrag is het gevolg van de karaktereigenschappen en de manier van denken van die persoon.
Die karaktereigenschappen zijn zeer uitgesproken, langdurig en hardnekkig aanwezig. Ze hebben een ernstige negatieve impact op diverse levensgebieden. Het gaat dus niet om een reactie op een enkele gebeurtenis in het leven.
Waaraan kan u een persoonlijkheidsstoornis herkennen?
- starre gedragspatronen
- heftige emoties
- problemen met het onderhouden van sociale contacten
- vastlopen in het dagelijks leven
- niet goed functioneren in de relatie met partner, vrienden of op het werk.
Een behandeling op maat van de patiënt
- Volwassenen met een persoonlijkheidsproblematiek worden verder geholpen in onze Kliniek voor Opname en Behandeling Volwassenen (OBV) of in onze Dagkliniek.
- Jongvolwassenen met een persoonlijkheidsproblematiek in combinatie met een verslaving aan illegale middelen, alcohol en/of medicatie kunnen voor deze specifieke combinatie terecht in onze Kliniek voor Dubbeldiagnose.
- De Kliniek voor Dubbeldiagnose Forensische zorg biedt speciaal hulp aan volwassenen met een interneringsstatuut die een persoonlijkheidsproblematiek vertonen in combinatie met een drugsverslaving, verslaving aan alcohol en/of medicatie.
- Ouderen helpen we graag verder in onze gespecialiseerde Kliniek voor Opname en Behandeling Ouderen (OBO).